ontspanningsmassage


Een goede ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. De ontspanningsmassage is bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat uw lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. Bij een ontspanningsmassage is uw ademhaling dieper, worden spieren en pezen soepeler, wordt uw lichaam beter doorbloed, wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en komt er rust in uw hoofd.

 

Effecten:

  • Lichaam en geest komen tot rust.
  • De bloedcirculatie wordt op gang gebracht, waardoor (gespannen) spieren een betere doorbloeding krijgen.
  • Er is een snellere afvoer van afvalstoffen wat helpt bij het ontgiften van het lichaam.
  • Door de ontspanning van het lichaam worden de gevolgen van stress en stijve spieren verminderd.
  • Stress verlagend/ ontspanning
  • U kunt beter in slaap komen

Ontspanning en rust spelen een centrale rol in het herstellend vermogen van ons lichaam. Een ontspannende massage is daarom zo heilzaam. In stilte of met een rustgevend muziekje op de achtergrond en door het gebruik van kwalitatieve natuurlijke oliën wordt een behandeling een optimale vorm van ontspanning.

 

Een massage helpt om rust in te bouwen in uw leven, even helemaal niets hoeven, een moment van verzorging. Zo neemt u even afstand van uw dagelijkse bezigheden en kunt u uw leven in balans houden. U kunt een deelgebied van het lichaam laten masseren, bijvoorbeeld rug/nek/schouders/ benen (achterzijde). Vooral bij (stress of verkeerde houding) rug- en hoofdpijnklachten is dit aan te raden. Uiteraard is het ook mogelijk om het gehele lichaam te laten masseren. (rug, schouders, nek, armen, handen, benen achterzijde, benen voorzijde, voeten en eventueel het gezicht) De massage wordt uitgevoerd met massage-olie of massage-milk op de blote huid.

 

De massage van het gehele lichaam (voor-en achterkant) duurt een uur. Wilt u alleen de achterzijde laten masseren, dan is dat ook mogelijk. De bovenkleding dient u uit te trekken, het ondergoed dient u aan te laten.