reiki


Reiki is van oorsprong een Japanse genezingsmethode waarbij universele levensenergie via de handen aan een ander wordt doorgegeven. Deze extra energie geeft genezing, ontspanning en inzichten. Door de energie van Reiki toe te voegen aan ons lichaam, wordt er aanspraak gemaakt op het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. U komt weer in balans.

 

Ik, als Reiki gever ben het doorgeefluik naar u. U als ontvanger van deze energie zet, hoewel onbewust, het lichaam aan het werk. Een reiki-behandeling helpt uw weerstand te verbeteren, u bent minder vaak verkouden, minder snel moe of geïrriteerd. Reiki kan ook zeer veel losmaken, onderdrukte gevoelens, blokkades, weggestopte emoties enz. Reiki kan ervoor zorgen dat de energie weer beter gaat stromen. u kunt beter omgaan met emoties, u gaat positiever denken en zit beter in uw vel. Oude blokkades en verdriet kunnen worden losgelaten. Uw balans wordt helemaal hersteld zowel lichamelijk als geestelijk.  

 

Positieve effecten:

  • Vitaliserend voor lichaam en geest
  • Herstelt de harmonie van het geestelijke welzijn
  • Werkt op alle niveaus; lichamelijk, geestelijk en emotioneel
  • Brengt de energiehuishouding in evenwicht
  • Heft blokkades op en bevordert volledige ontspanning
  • Reinigt en ontgift 

 

Reiki is effectief bij:

  • Lichamelijke klachten o.a.: astma, migraine, gespannen zijn
  • Stress & burn out/ depressies

 

Reiki is een energetische therapie en deze behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Bovendien gaat Reiki altijd samen met reguliere medische behandelingen, maar komt nooit in de plaats daarvan Door middel van verschillende handposities wordt de universele energie via de Reiki-behandelaar doorgegeven. Bij het toepassen van Reiki worden lichaam, geest en ziel, als een geheel gezien en worden blokkades opgeheven waardoor de Ki (energie) beter gaat stromen. Een Reikibehandeling helpt op lichamelijk, emotioneel en mentaal gebied.

 

Bij een persoonlijke en directe Reiki-behandeling wordt de cliënt in aangeklede toestand op een behandeltafel behandeld. Deze healing duurt 45- 60 minuten.